Verhuurder komt afspraken niet na

Mijn verhuurder komt onze afspraken niet na. Hoe pak ik dat aan?

Als ondernemer kan het voorkomen dat je verhuurder zich niet houdt aan de gemaakte afspraken. In een dergelijke situatie is het belangrijk om op een professionele en doordachte manier uw verhuurder aan te spreken. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om uw verhuurder aan te spreken op het niet nakomen van zijn afspraken.

  1. Verzamel bewijs: Documenteer nauwkeurig de afspraken die zijn gemaakt, zoals huurcontracten, e-mails, correspondentie of eventuele mondelinge afspraken. Verzamel bewijsmateriaal dat aantoont dat de verhuurder zijn verplichtingen niet nakomt. Dit zal je helpen uw zaak te onderbouwen.
  2. Neem contact op: Neem op een beleefde en professionele manier contact op met uw verhuurder om het probleem aan te kaarten. Geef een duidelijke beschrijving van de situatie en vermeld specifiek welke afspraken niet worden nagekomen. Stuur indien mogelijk schriftelijke communicatie, zoals een e-mail of een aangetekende brief, zodat je een bewijs hebt van jouw pogingen om het probleem op te lossen.
  3. Plan een ontmoeting: Als de initiële communicatie niet tot een bevredigende oplossing leidt, vraag dan om een persoonlijke ontmoeting met de verhuurder. Bespreek de situatie face-to-face en probeer een compromis te bereiken. Wees zakelijk en respectvol tijdens de ontmoeting, en houd uw bewijsmateriaal bij de hand om jouw standpunt te ondersteunen.
  4. Stuur een formele ingebrekestelling: Als de verhuurder niet bereid is om het probleem op te lossen, kun je overwegen een formele ingebrekestelling te sturen. Dit is een schriftelijke mededeling waarin je de verhuurder duidelijk maakt dat hij in gebreke blijft en dat je verdere actie zult ondernemen als het probleem niet binnen een bepaalde termijn wordt opgelost. Zorg ervoor dat de ingebrekestelling alle relevante feiten en afspraken bevat.
  5. Zoek juridisch advies: Als alle pogingen om het probleem met de verhuurder op te lossen niet succesvol zijn, kun je overwegen juridisch advies in te winnen. Een advocaat gespecialiseerd in vastgoedrecht kan je begeleiden en helpen bij het nemen van verdere stappen, zoals het starten van een gerechtelijke procedure.

Het is belangrijk om geduldig te blijven en de situatie professioneel te benaderen. Houd er rekening mee dat elke situatie uniek is, en het is raadzaam om juridisch advies in te winnen om uw specifieke omstandigheden te beoordelen en te begeleiden in uw interacties met de verhuurder.

Voor een goed juridisch advies dat toegesneden is op jouw ondernemersvraag, kun je altijd contact met ons opnemen

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*