Gratis check algemene voorwaarden

Als ondernemer is het belangrijk om goede algemene voorwaarden te hebben. Algemene voorwaarden zijn de juridische bepalingen die jouw rechten en plichten regelen, en de rechten en plichten van jouw klant bij de overeenkomst. De algemene voorwaarden worden gebruikt bij verschillende soorten transacties, zoals aankopen, dienstverlening, of het gebruik van software en websites. Goede algemene voorwaarden beschermen je vooraf tegen juridische problemen en conflicten met klanten. 

Maar hoe weet je nu of jouw algemene voorwaarden goed zijn?

Daar hebben wij iets voor bedacht, want met de gratis test weet je binnen 5 minuten of jouw algemene voorwaarden juridisch Proof zijn. Doe de test hieronder.

Veelgestelde vragen

Er zijn heel veel sjablonen om jouw algemene voorwaarden op te stellen. Deze kun je gebruiken zodat je het niet helemaal zelf hoeft te schrijven. Maar let op, loop het document altijd helemaal door en pas aan waar nodig. Per branche en bedrijf heb je andere voorwaarden nodig. Het is toch jammer dat je een conflict krijgt, omdat het niet in de algemene voorwaarden stond. Zorg ervoor dat jouw algemene voorwaarden volledig op maat zijn.
Voor algemene voorwaarden geldt geen minimum of maximum. Gemiddeld telt het document zo’n acht pagina’s.
Algemene voorwaarden zijn altijd geldig op de overeenkomsten met jouw specifieke klant, als je dit heb geregeld in jouw algemene voorwaarden. Let op! Jouw algemene voorwaarden zijn richting de klant alleen geldig als ze op de juiste wijze van toepassing zijn verklaard op de overeenkomst.
De algemene voorwaarden plaats je als (downloadbaar) bestand op je website, zodat de voorwaarden voor al jouw klanten toegankelijk zijn. Biedt jij jouw dienstverlening of producten aan op een andere wijze? Zorg er dan voor dat je jouw algemeen voorwaarden meestuurt met de offerte of prijsaanbieding.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*