Een verwerkersovereenkomst opstellen

Ik heb een verwerkersovereenkomst nodig. Wat nu?

Als je een verwerkersovereenkomst nodig hebt, zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen:

  1. Identificeer de partijen: Bepaal welke partijen betrokken zijn bij de verwerking van persoonsgegevens. De verwerkingsverantwoordelijke is de partij die de doeleinden en middelen van de gegevensverwerking bepaalt, terwijl de verwerker de partij is die namens de verwerkingsverantwoordelijke de gegevens verwerkt.
  2. Verzamel relevante informatie: Verzamel de benodigde informatie voor de verwerkersovereenkomst, zoals de aard en het doel van de gegevensverwerking, het type persoonsgegevens dat wordt verwerkt, de duur van de verwerking, beveiligingsmaatregelen en andere relevante details.
  3. Raadpleeg juridisch advies: Het is raadzaam om juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat de verwerkersovereenkomst voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de Europese Unie. Een advocaat of juridisch adviseur met expertise op het gebied van gegevensbescherming kan je helpen bij het opstellen van een juridisch geldige en passende overeenkomst.
  4. Stel de verwerkersovereenkomst op: Op basis van de verzamelde informatie en juridisch advies kun je de verwerkersovereenkomst opstellen. Zorg ervoor dat de overeenkomst duidelijk en specifiek is, met inbegrip van de verantwoordelijkheden en verplichtingen van zowel de verwerkingsverantwoordelijke als de verwerker. Dit omvat zaken zoals gegevensbeveiliging, vertrouwelijkheid, audits, gegevensoverdracht en eventuele onderaannemers.
  5. Onderteken en deel de overeenkomst: Zodra de verwerkersovereenkomst is opgesteld, moeten beide partijen (verwerkingsverantwoordelijke en verwerker) de overeenkomst ondertekenen. Zorg ervoor dat beide partijen een kopie van de ondertekende overeenkomst behouden voor hun administratie.
  6. Implementeer en volg de overeenkomst: Zodra de verwerkersovereenkomst is ondertekend, is het belangrijk om de overeengekomen bepalingen en voorwaarden te implementeren en op te volgen. Zorg ervoor dat je voldoet aan de verplichtingen met betrekking tot gegevensbeveiliging, gegevensverwerking en naleving van privacywetten.

Voor een goed juridisch advies dat toegesneden is op jouw ondernemersvraag, kun je altijd contact met ons opnemen

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*