Afgekeurde vergunningsaanvraag

Mijn vergunningsaanvraag is afgekeurd. Wat kan ik nog ondernemen?

Als je vergunningsaanvraag is afgekeurd, kan Groene Hart Juristen je als ondernemer helpen om de situatie aan te pakken en mogelijke vervolgstappen te ondernemen. Onze ervaren juristen begrijpen de complexiteit van vergunningsprocessen en kunnen je adviseren over de beste strategie om je doel alsnog te bereiken.

 1. Beoordeling van de afwijzing: Onze juristen zullen de redenen voor de afwijzing grondig bestuderen en analyseren. Ze zullen de relevante wet- en regelgeving onderzoeken en beoordelen of de afwijzing op juridisch valide gronden is gebaseerd. Dit stelt hen in staat om de sterke en zwakke punten van jouw zaak te identificeren.
 2. Juridische mogelijkheden: Op basis van de beoordeling van de afwijzing zullen onze juristen de verschillende juridische mogelijkheden met je bespreken. Ze kunnen je adviseren over de haalbaarheid van het indienen van een bezwaar, het starten van een beroepsprocedure of het zoeken naar alternatieve oplossingen.
 3. Bezwaarprocedure: Als er juridische gronden zijn om bezwaar te maken tegen de afwijzing, zullen onze juristen je begeleiden bij het indienen van een gedegen bezwaarschrift. Ze zullen ervoor zorgen dat alle relevante argumenten en bewijsstukken worden opgenomen en dat het bezwaarschrift tijdig wordt ingediend bij de juiste instantie.
 4. Beroepsprocedure: Als een bezwaar niet tot het gewenste resultaat leidt, kunnen onze juristen je adviseren over het instellen van beroep bij de bestuursrechter. Ze zullen je helpen bij het opstellen van een beroepschrift en je vertegenwoordigen tijdens de procedure. Onze juristen hebben ruime ervaring in bestuursrechtelijke procedures en zullen jouw belangen krachtig verdedigen.
 5. Onderhandelingen: In sommige gevallen kan het zinvol zijn om te proberen een compromis te bereiken met de betrokken instantie. Onze juristen kunnen namens jou onderhandelen en streven naar een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Ze zullen je adviseren over de beste strategie en je bijstaan bij de onderhandelingen.
 6. Alternatieve oplossingen: Als het niet mogelijk is om de vergunning via de reguliere procedures te verkrijgen, kunnen onze juristen je adviseren over alternatieve routes of oplossingen. Ze kunnen je helpen bij het verkennen van andere mogelijkheden, zoals het aanpassen van je plannen of het zoeken naar alternatieve vergunningen.

Bij Groene Hart Juristen begrijpen we dat een afgekeurde vergunningsaanvraag teleurstellend kan zijn, maar we zijn er om je te helpen. Onze juristen zullen samen met jou de beste strategie bepalen om je doel te bereiken. Ze zullen je door het proces begeleiden, je belangen behartigen en er alles aan doen om een positieve uitkomst te realiseren.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat Groene Hart Juristen je bijstaan in het omgaan met de afgekeurde vergunningsaanvraag.

In welke situaties kunnen onze juristen je helpen?

Onze juristen zijn gespecialiseerd in lastige situaties en conflicten met betrekking tot een vergunning aanvragen in jouw gemeente. Wij kunnen je bijstaan in de volgende gevallen:

 • Het bouwen van een nieuwe woning;
 • Plaatsing van zonnepanelen op een monumentaal pand;
 • Het bouwen van een dakkapel, schutting, veranda, garage, dakterras, uitbouw, opbouw, etc;
 • Slopen van een (monumentale) woning;
 • Het kappen van een boom;
 • Het aanpassen van een aanzicht van de woning;
 • Een garage verbouwen tot woonruimte;
 • Restaureren of verbouwen van een monumentaal pand;
 • Bedrijfsreclame maken aan de gevel van uw bedrijfspand (ook als dit jouw woonruimte is).

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*