Verhuurder komt afspraken niet na

Een verhuurder komt zijn afspraken niet na. Wat kan ik doen?

Bij Groene Hart Juristen begrijpen we dat het niet naleven van afspraken door een verhuurder zeer problematisch kan zijn voor jou als ondernemer. We zijn er om je te helpen bij het omgaan met deze situatie en het beschermen van jouw belangen. Hier volgt een uitleg over hoe Groene Hart Juristen je kan bijstaan:

  1. Juridisch advies: Onze ervaren juristen zullen je voorzien van deskundig juridisch advies met betrekking tot jouw specifieke situatie. Ze zullen de afspraken en contractuele bepalingen beoordelen en bepalen of de verhuurder in gebreke is gebleven. Ze zullen je adviseren over de rechten en plichten die je hebt als huurder en welke stappen je kunt nemen om jouw belangen te beschermen.
  2. Onderhandelingen: In sommige gevallen kan het raadzaam zijn om eerst te proberen de kwestie op te lossen via onderhandelingen. Onze juristen kunnen je helpen bij het voeren van constructieve gesprekken met de verhuurder om tot een passende oplossing te komen. Ze zullen jouw belangen behartigen en streven naar het nakomen van de afspraken.
  3. Opstellen van formele correspondentie: Als onderhandelingen niet succesvol zijn, kunnen onze juristen formele correspondentie opstellen namens jou. Dit kan onder meer een ingebrekestelling zijn waarin de verhuurder wordt gewezen op zijn contractuele verplichtingen en aansprakelijk wordt gesteld voor eventuele schade als gevolg van het niet nakomen van afspraken. Deze correspondentie benadrukt jouw standpunt en kan een krachtig instrument zijn om de verhuurder te bewegen tot actie.
  4. Gerechtelijke procedure: Als alle andere opties zijn uitgeput, kunnen onze juristen je begeleiden bij het starten van een gerechtelijke procedure tegen de verhuurder. Ze zullen de nodige juridische stappen ondernemen, zoals het indienen van een rechtszaak en het vertegenwoordigen van jouw belangen in de rechtbank. Onze juristen zullen er alles aan doen om een gunstige uitkomst te bereiken, inclusief het verkrijgen van schadevergoeding indien van toepassing.
  5. Huurcontractbeoordeling: Als je nog geen huurcontract hebt ondertekend, kunnen onze juristen je helpen bij het beoordelen en onderhandelen over de contractvoorwaarden. Ze zullen ervoor zorgen dat de afspraken duidelijk en eerlijk zijn en jouw belangen als ondernemer beschermen.

Bij Groene Hart Juristen begrijpen we dat het niet naleven van afspraken door een verhuurder grote gevolgen kan hebben voor jouw bedrijf. We zullen je adviseren en bijstaan bij het nemen van de juiste juridische stappen om jouw belangen te beschermen en de verhuurder verantwoordelijk te houden.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat Groene Hart Juristen je helpen bij het aanpakken van de situatie met de verhuurder en het beschermen van jouw rechten als ondernemer.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*