Misbruik van mijn handelsnaam

Iemand gebruikt mijn handelsnaam. Wat doe ik daartegen?

Bij Groene Hart Juristen begrijpen we dat het gebruik van jouw handels- of bedrijfsnaam door iemand anders zonder toestemming schadelijk kan zijn voor jouw bedrijf. We zijn er om je te helpen als ondernemer om de inbreuk op jouw handels- of bedrijfsnaam aan te pakken en jouw rechten te beschermen. Hier volgt een uitleg over de rol van Groene Hart Juristen in dit proces:

  1. Juridisch advies: Onze ervaren juristen zullen je voorzien van deskundig juridisch advies met betrekking tot de bescherming van jouw handels- of bedrijfsnaam. Ze zullen de situatie beoordelen en bepalen of er sprake is van inbreuk en welke stappen je kunt nemen om jouw rechten te beschermen. Ze zullen je ook adviseren over de haalbaarheid van een mogelijke juridische procedure.
  2. Merkregistratie: Als jouw handels- of bedrijfsnaam nog niet als merk is geregistreerd, kunnen onze juristen je begeleiden bij het registratieproces. Ze zullen je helpen bij het opstellen van de benodigde documenten en het indienen van een merkaanvraag bij het relevante merkenbureau. Door jouw handels- of bedrijfsnaam als merk te registreren, verkrijg je exclusieve rechten en bescherming tegen inbreuk.
  3. Cease-and-desist brief: Een cease-and-desist brief kan een effectieve eerste stap zijn om het ongeoorloofde gebruik van jouw handels- of bedrijfsnaam te stoppen. Onze juristen kunnen een formele brief opstellen waarin de inbreukmakende partij wordt geïnformeerd over de inbreuk en wordt verzocht om het gebruik van jouw handels- of bedrijfsnaam onmiddellijk te staken. Deze brief benadrukt jouw rechten en kan een krachtig juridisch instrument zijn om de inbreuk aan te pakken.
  4. Onderhandelingen en schikkingen: Soms kan het mogelijk zijn om via onderhandelingen tot een minnelijke schikking te komen. Onze juristen kunnen je vertegenwoordigen tijdens deze onderhandelingen en streven naar een overeenkomst waarin de inbreukmakende partij jouw rechten erkent, eventuele schade vergoedt en belooft het gebruik van jouw handels- of bedrijfsnaam te staken.
  5. Gerechtelijke procedure: Als de inbreuk niet kan worden opgelost via onderhandelingen of schikkingen, kunnen onze juristen je begeleiden bij het starten van een gerechtelijke procedure. Ze zullen de nodige juridische stappen ondernemen om jouw rechten te handhaven, zoals het indienen van een rechtszaak en het vertegenwoordigen van jouw belangen in de rechtbank.
  6. Schadevergoeding en claims: Als jouw handels- of bedrijfsnaam is geschonden, heb je mogelijk recht op schadevergoeding. Onze juristen kunnen je adviseren over de berekening van de geleden schade en kunnen jouw belangen vertegenwoordigen om ervoor te zorgen dat je een passende vergoeding ontvangt voor de geleden schade als gevolg van de inbreuk.

Bij Groene Hart Juristen begrijpen we dat jouw handels- of bedrijfsnaam van groot belang is voor jouw bedrijf. We zullen je adviseren en bijstaan bij het nemen van de juiste juridische stappen om de inbreuk op jouw handels- of bedrijfsnaam aan te pakken en jouw rechten te beschermen.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat Groene Hart Juristen je helpen bij het beschermen van jouw handels- of bedrijfsnaam en het handhaven van jouw rechten.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*