Bescherming van mijn handelsnaam

Is mijn handelsnaam altijd beschermd?

Bij Groene Hart Juristen begrijpen we dat het beschermen van jouw handels- of bedrijfsnaam van cruciaal belang is voor jouw bedrijf. Het is echter belangrijk om te weten dat handels- of bedrijfsnamen niet automatisch beschermd zijn door het auteursrecht of het merkenrecht. Hier leggen we uit hoe Groene Hart Juristen je kan helpen bij het beschermen van jouw handels- of bedrijfsnaam:

  1. Juridisch advies: Onze ervaren juristen kunnen je adviseren over de bescherming van jouw handels- of bedrijfsnaam en de relevante wettelijke kaders. Ze zullen je informeren over de verschillende beschermingsmogelijkheden en jouw rechten en plichten met betrekking tot jouw handels- of bedrijfsnaam.
  2. Merkregistratie: Hoewel handels- of bedrijfsnamen niet automatisch beschermd zijn, kan het mogelijk zijn om jouw handels- of bedrijfsnaam als merk te registreren. Onze juristen kunnen je begeleiden bij het merkregistratieproces, inclusief het opstellen van de benodigde documenten en het indienen van een merkaanvraag bij het relevante merkenbureau. Door jouw handels- of bedrijfsnaam als merk te registreren, verkrijg je exclusieve rechten en bescherming tegen inbreuk.
  3. Merkbewaking: Groene Hart Juristen kan je helpen bij het bewaken van jouw merk en het opsporen van mogelijke inbreuken. We kunnen periodieke controles uitvoeren om te controleren of anderen jouw handels- of bedrijfsnaam gebruiken zonder toestemming. Als we inbreuken detecteren, kunnen we je adviseren over de juiste stappen om jouw rechten te handhaven.
  4. Handhavingsmaatregelen: Als jouw handels- of bedrijfsnaam wordt geschonden, kunnen onze juristen je helpen bij het nemen van de juiste handhavingsmaatregelen. Dit kan onder meer het opstellen en verzenden van cease-and-desist brieven om het ongeoorloofde gebruik te stoppen. Als onderhandelingen niet succesvol zijn, kunnen we je ook begeleiden bij het starten van een gerechtelijke procedure om jouw rechten te handhaven.
  5. Schadevergoeding en claims: Als jouw handels- of bedrijfsnaam is geschonden, heb je mogelijk recht op schadevergoeding. Onze juristen kunnen je adviseren over de berekening van de geleden schade en kunnen je bijstaan bij het indienen van claims om een passende vergoeding te verkrijgen.

Bij Groene Hart Juristen begrijpen we dat jouw handels- of bedrijfsnaam van onschatbare waarde is voor jouw bedrijf. We zullen je adviseren en ondersteunen bij het nemen van de juiste juridische stappen om jouw handels- of bedrijfsnaam te beschermen.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat Groene Hart Juristen je helpen bij het beschermen van jouw handels- of bedrijfsnaam en het waarborgen van jouw rechten als ondernemer.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*