Is mijn merk beschermd?

Is mijn merk altijd beschermd vanwege auteursrecht?

Bij Groene Hart Juristen begrijpen we dat het belangrijk is om onderscheid te maken tussen auteursrecht en merkrecht als het gaat om de bescherming van jouw merk. We kunnen je als ondernemer helpen om de juiste bescherming voor jouw merk te verkrijgen en jouw merkrechten te handhaven. Hier volgt een uitleg over de rol van Groene Hart Juristen in dit proces:

  1. Juridisch advies: Onze ervaren juristen zullen je voorzien van deskundig juridisch advies met betrekking tot de bescherming van jouw merk. Ze zullen uitleggen dat auteursrecht voornamelijk van toepassing is op originele creatieve werken, terwijl merkrecht specifiek betrekking heeft op de bescherming van jouw merknaam, logo en andere identificatiemiddelen. Ze zullen je adviseren over de beste strategie om jouw merk te beschermen en jouw rechten te handhaven.
  2. Merkregistratie: Om jouw merk optimaal te beschermen, kunnen onze juristen je begeleiden bij het registratieproces van jouw merk. Ze zullen je helpen bij het opstellen van de benodigde documenten en het indienen van een merkaanvraag bij het relevante merkenbureau. Door jouw merk te registreren, verkrijg je exclusieve rechten en bescherming tegen inbreuk.
  3. Merkbescherming: Onze juristen zullen je adviseren over de juiste stappen die je kunt nemen om jouw merk te beschermen tegen inbreuk. Ze kunnen je helpen bij het opstellen van licentieovereenkomsten, het bewaken van de markt op mogelijke inbreuken en het optreden tegen inbreukmakende partijen. Ze zullen je ook informeren over jouw rechten en de beschikbare handhavingsmogelijkheden.
  4. Handhaving van merkrechten: Als jouw merk wordt geschonden, kunnen onze juristen je bijstaan bij het handhaven van jouw merkrechten. Ze zullen juridische stappen ondernemen, zoals het opstellen van cease-and-desist brieven, het voeren van onderhandelingen met de inbreukmakende partij en het starten van een gerechtelijke procedure indien nodig. Onze juristen zullen jouw belangen behartigen en streven naar een rechtvaardige oplossing.
  5. Internationale merkbescherming: Als je internationaal zaken doet, kan onze expertise in internationaal merkenrecht van onschatbare waarde zijn. Onze juristen kunnen je adviseren over de bescherming van jouw merk in verschillende jurisdicties en je begeleiden bij het indienen van merkaanvragen bij relevante merkenbureaus wereldwijd.

Bij Groene Hart Juristen begrijpen we dat jouw merk van onschatbare waarde is voor jouw bedrijf. Onze juristen zullen je adviseren en bijstaan bij het verkrijgen van de juiste bescherming voor jouw merk en het handhaven van jouw merkrechten.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat Groene Hart Juristen je helpen bij het beschermen van jouw merk en het waarborgen van jouw merkrechten.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*