Belang algemene voorwaarden

Problemen kunnen altijd ontstaan en u kunt dat vaak voorkomen met algemene voorwaarden.

Maar waarom zou ik algemene voorwaarden gebruiken, is de meest gestelde vraag van ondernemers. Zij geven aan dat zij nooit problemen hebben en dat het al jaren goed gaat en dat er altijd keurig op tijd wordt betaald.

Dan zijn wij oprecht blij voor u en alle ondernemers die onder deze categorie vallen. Maar wat als de situatie ineens anders is. Wat als er wel een probleem ontstaat? Wat als de klant niet wil betalen voor uw werkzaamheden of diensten.

Had ik maar ….. deze zin wordt binnen ons kantoor uitgesproken door onze klanten. Toch kunnen wij veel ontstane problemen alsnog oplossen of repareren maar soms ook niet. Naderhand hebben al onze klanten met ons hun zaakjes wel goed geregeld en daar plukken zij nu de vruchten van. In elk geval bespaart u nu veel tijd en geld tegen ongewenste rechtszaken.

Algemene voorwaarden zorgen voor duidelijkheid en voorkomen onnodige onderhandelingen

U kunt natuurlijk over elke deal onderhandelen en afspraken maken met uw klant. Dat is natuurlijk tijdverspilling en daarom kennen wij algemene voorwaarden. Bij het leveren van uw diensten zijn deze gestandaardiseerd. Zo kunt u zich richten op uw core business.

Goede algemene voorwaarden maken duidelijk waar uw klant aan toe is en welke spelregels u hanteert. Dat maakt het handelsverkeer een stuk makkelijker tussen u en uw klant.

U kunt uw bedrijf beschermen met algemene voorwaarden

U kunt bijna alles vastleggen in algemene voorwaarden. Toch is dit niet helemaal onbegrensd. Schuld en opzet zijn in uw algemene voorwaarden niet uit te sluiten evenals bij uw verzekering. Maar veel zaken kunt u ook juist wel vastleggen. U kunt namelijk uw aansprakelijkheid beperken of als u met een derde partij te maken heeft gevolgschade uitsluiten. Dat zal uw verzekering ook erg waarderen.

Verder kunt u uw betalingstermijnen regelen, de geldigheidsduur van uw offerte, leveringstermijnen, eigendomsvoorbehoud, risico-overgang, garanties, ontbinding en beëindiging en andere specifieke zaken die in uw branche voorkomen.

Algemene voorwaarden hebben alleen nut als ze op maat zijn gemaakt en aansluiten op uw onderneming.

Algemene voorwaarden zijn vaak standaard maar dit is niet genoeg. De algemene voorwaarden moeten namelijk aansluiten op uw onderneming. Veel brancheverenigingen zijn vaak een heel eind op weg maar elke onderneming is uniek, dus ook die van u waardoor zaken soms net iets anders kunnen liggen. Wellicht liggen uw betalingstermijnen net iets anders, maakt u andere afspraken over risico-overgang bij levering en is wellicht een inspanningsverplichting niet opgenomen maar een resultaatsverbintenis.

U denkt vast, dit gaat mij te ver. Precies, bij ons bent u aan het juiste adres. Wij hebben ons hierin gespecialiseerd en hebben aantrekkelijke vaste prijzen voor ons werk. Wij maken uw algemene voorwaarden op maat maar kijken ook of u ze juist gebruikt, bijvoorbeeld bij uw offerte of facturen. Dan zijn uw algemene voorwaarden namelijk ook nog rechtsgeldig. Wij helpen en adviseren u hiermee. Neem snel een kijkje op www.groenehartjuristen.nl