Coatingindustrie en algemene voorwaarden

Van een opdrachtgever in de coatingindustrie kregen wij de opdracht om zijn contracten eens onder de loep te nemen. Zo ook zijn algemene voorwaarden. Toen wij ons in de coatingsbranche gingen verdiepen waren we geschokt van wat wij zagen. Veel ondernemers in de coatingindustrie gebruiken algemene voorwaarden die niet aan de wet voldoen en na wat steekproeven ontdekten wij dat de ondernemers geen idee hebben hoe ze algemene voorwaarden op een ander van toepassing moeten verklaren. De wet zegt namelijk het een en ander over ‘ter hand stellen’.

Belang van algemene voorwaarden

Als ondernemer sluit u dagelijks overeenkomsten af waaraan een rechtsgevolg vast zit. Bijvoorbeeld: als u snel even naar de supermarkt gaat, pakt u de auto om boodschappen te doen en in het verkeer laat u vervolgens iemand van rechts voorgaan dan is dit de eerste rechtshandeling die u verricht. De boodschappen in de supermarkt die u afrekent bij de kassa (betaling van de koopprijs en de levering van het product)  is alweer uw tweede rechtshandeling.

Ziet u hoe snel u een overeenkomst aangaat? Binnen het ondernemerschap is het niet anders en heeft u wellicht te maken met grotere risico’s. Om die reden is het verstandig om op maat gemaakte algemene voorwaarden te hanteren voor uw onderneming. Onze juristen hebben deze expertise zodat u al deze juridische hobbels niet hoeft te nemen.

Onze werkwijze

Uw algemene voorwaarden is voor ons maatwerk. Door onze persoonlijke aanpak zijn uw voorwaarden gekoppeld aan de manier waarop u werkt en zijn deze juridisch sluitend. Wij rekenen een eenmalig vast bedrag zodat u niet voor onverwachte hogere kosten komt te staan. Wilt u meer informatie over algemene voorwaarden of onze andere diensten, neem dan gerust contact met ons op.