De ontslagprocedure verandert.

Wijzigingen ontslagrecht 2015. U bent er vast al heel vaak mee geconfronteerd. Maar bent u er ook klaar voor? U kunt deze wijzigingen ervaren als een juridisch web.

Jurist Woerden

juridisch web

Voortaan moet u bij ontslag een andere route nemen dan voorheen. Wat kunt u doen?

– U volgt een ontslagprocedure bij het UWV

– U gaat naar de kantonrechter

– U laat het ontslag toetsen door een sectorcommissie

Welke route u gaat volgen hangt af van de reden van het ontslag.

Zo kunt u bij het UWV terecht als u iemand ontslaat op grond van:

* bedrijfseconomisch belang

* langdurige arbeidsongeschiktheid

Gaat het UWV niet akkoord met het ontslag dan kunt u de kantonrechter om ontbinding vragen van de arbeidsovereenkomst. Uw werknemer kan de kantonrechter op zijn beurt weer verzoeken om herstel van de arbeidsovereenkomst.

Ontbinding arbeidsovereenkomst kantonrechter

De kantonrechter heeft u nodig in het geval:

* De arbeidsrelatie is verstoord

* Wanneer uw werknemer niet goed functioneert

Groene Hart Juristen kan u in beide gevallen helpen om een dossier aan te leggen tegen deze werknemer zodat u bij de kantonrechter een goed verhaal heeft om werknemer te ontslaan.

Sectorcommissie

De sectorcommissie kan het ontslag van de werknemer toetsen. Deze mogelijkheid moet in een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) worden vastgelegd.

Groene Hart Juristen vindt het van belang dat u goede arbeidsovereenkomsten heeft. Mocht u ooit tot het moment komen uw medewerker te moeten ontslaan dan kunt u zich in de vingers snijden als uw arbeidscontract op voorhand niet goed is ingericht. Dit kan u vele duizenden euro’s kosten.

Juridische pakketten Groene Hart Juristen

Groene Hart Juristen verleent rechtsbijstand aan haar klanten. Velen doen dit maar wij leveren maatwerk door in onze klanten te investeren, nauw te overleggen en door een hoogwaardige dienstverlening. Bij onze juridische pakketten heeft u slechts een opzegtermijn van drie maanden. Naar aanleiding van bovenstaande casus adviseren u om ons pakket juridisch prettig af te nemen.

Wij begrijpen dat u nog vragen kunt hebben naar aanleiding van ons verhaal. Zit u ergens mee of loopt u tegen iets aan, kom gerust langs of neem contact met ons op. contact opnemen

Actie:

Actiecode is wijziging ontslagrecht

Als u in de maand februari 2015 een pakket ‘juridisch prettig’ twv 50 euro ex btw afsluit krijgt u de eerste drie maanden 25% korting op het bedrag.

U betaalt geen 50 euro ex btw per maand maar slechts 37,50 euro ex BTW voor de eerste drie maanden.

Klik hier om naar de juridische pakketten te gaan. Zet op het formulier de actiecode wijzigingen ontslagrecht