Mediation bij burengeschil

Het is weer tijd om in de achtertuin of op het balkon te zitten nu de zon volop schijnt en de temperaturen aangenaam oplopen. Door het coronavirus zijn ook de temperaturen binnenshuis opgelopen en dat heeft veelal niets te maken met de zomer. Het continu bij elkaar op de lip zitten kan leiden tot opgekropte ergernissen die nog onbesproken zijn gebleven.

U bent niet de enige. Uw buren zullen ook buiten zitten. De een met een boek, de ander barbecueënd en weer een ander klust er raak op.

Het unieke van de mens is dat wij allemaal anders zijn bedraad! De een houdt van rust, de ander van geluid, de een heeft een kort lontje en een ander meer geduld en vul zo maar in.

Mediation bij burengeschilHet unieke van de mens is dat wij allemaal anders zijn bedraad!

In een dichtbevolkt land als Nederland leidt dit tot problemen. In de wet in artikel 37 van boek 5 van het Burgerlijk Wetboek is dit opgenomen als hinder. Een beroep doen op dit artikel is niet direct de gewenste oplossing omdat naar alle omstandigheden wordt gekeken.

Mediation is een praktisch middel waarbij de buren met een mediator om tafel gaan zitten om de pijnpunten te bespreken. Deze mediator is onpartijdig, kent beide partijen niet en is niet emotioneel betrokken bij uw geschil. Zo kan het geschil van twee kanten aangehoord worden.

De mediators van Groene Hart Juristen helpen u en uw buren graag door open het gesprek in te gaan om de relatie te herstellen. Immers, zolang er niemand van u gaat verhuizen blijft u elkaar tegenkomen. Als er een oplossing is gevonden zal er een vaststellingsovereenkomst worden opgesteld waar beide partijen achter staan. Het gesprek zal plaatsvinden bij ons op *kantoor. Wilt u meer informatie, bel ons dan op 0881165500 of meld uw kwestie via administratie@groenehartjuristen.nl

U kunt uw kwestie ook kosteloos bij ons aanmelden via onze website

Ons juridisch abonnement is de toekomst. Meer hierover weten, klik dan hier.

*Kantoorafspraken zijn mogelijk met inachtneming van de regels van het RIVM.

gepubliceerd: 12 mei 2020

Auteur: mr. W.O. Dijkstra