Mediation helpt boosheid vruchtbaar te maken

Boosheid is een pittige emotie die jou aanmoedigt in beweging te komen.

Boosheid en irritatie leidt vaak tot verwijdering: tot vluchten, vechten of bevriezen. Als je boos bent op iemand – in een relatie, met buren of vrienden – ben je meestal boos op iets van iemand, op gedrag. Boosheid is een pittige emotie die jou aanmoedigt in beweging te komen.

Een mediator kan jou helpen deze energie in te zetten voor een stevig gesprek, waarin ruimte is om pijnlijke punten op tafel te leggen. In een sfeer van veiligheid kijken we dan naar de vraag: hoe zouden jullie er samen uit kunnen komen?

Omgaan met boosheid

Als mediator kan ik je persoonlijk coachen met je boosheid om te gaan en die vruchtbaar te maken, voor jezelf en voor een gesprek met de ander.

In mijn jarenlange ervaring als auteur en GoedBoos-coach heb ik situaties zien omkeren ten goede, soms basaal, soms diepgaand. En ook ken ik de teleurstelling dat het niet lukte een weg vooruit te vinden. Maar ook dan weet degene die mediation ingeroepen heeft, dat hij/zij de kans op herstel niet links heeft laten liggen.

Mediation bij burengeschil

De mediators van Groene Hart Juristen helpen u en uw buren graag door open het gesprek in te gaan om de relatie te herstellen. Immers, zolang er niemand van u gaat verhuizen blijft u elkaar tegenkomen. Als er een oplossing is gevonden zal er een mediationovereenkomst worden opgesteld waar beide partijen achter staan. Het gesprek zal plaatsvinden bij ons op *kantoor. Wilt u meer informatie, bel ons dan op 0881165500 of meld uw kwestie via administratie@groenehartjuristen.nl

Kosteloos uw kwestie aanmelden.

U kunt uw kwestie ook kosteloos bij ons aanmelden via onze website

Ons juridisch abonnement is de toekomst. Meer hierover weten, klik dan hier.

*Kantoorafspraken zijn mogelijk met inachtneming van de regels van het RIVM.

Auteur: Ir. Ds. G.J. (Gerard) van der Schee
Werkzaam voor GHJ als mediator en relatiecoach
Gepubliceerd 18 maart 2021