Nieuwe rechtsvorm voor startups voorgesteld

D66 wil dat er een aparte rechtsvorm komt voor jonge, innovatieve bedrijven, zodat zogeheten startups zich in de eerste twee jaar volop kunnen concentreren op innoveren en zo weinig mogelijk hinder ondervinden van regels.

”Juist in de eerste twee jaar telt elke cent en hebben deze innovatieve jonge bedrijven ondersteuning nodig”, zegt Tweede Kamerlid Kees Verhoeven. Hij wijst erop dat startups steeds belangrijker zijn voor economische groei en werkgelegenheid in Nederland.

Verhoeven denkt aan een startup-bv, waarmee jonge innovatieve bedrijven hun loonkosten, investeringskosten en winstbelasting twee jaar kunnen verlagen. Ook voor tijdelijke arbeidscontracten moeten ze meer flexibiliteit krijgen.

Nederland zou het eerste land ter wereld zijn met een aparte rechtsvorm voor startups, zegt Verhoeven.

mr. Wynold Dijkstra is buitengewoon geïnteresseerd in de nieuwe start ups maar staat ook graag open voor de mening van anderen.

mr. Wynold Dijkstra is buitengewoon geïnteresseerd in de nieuwe start ups maar staat ook graag open voor de mening van anderen.

Wynold Dijkstra denkt dat dit een slimme zet is. Aan de andere kant moet dit plan weloverwogen en doordacht worden opgebouwd. Denk bijvoorbeeld hoe je dan de transitie regelt  na het verstrijken van twee jaar naar een andere onderneming. En wat als het beoogde succes niet wordt gehaald. Hoe vangen we de ondernemer dan op?

Kortom, genoeg stof tot nadenken om een solide basis neer te zetten. Maar laten we denken vanuit oplossingen en niet vanuit problemen.

www.groenehartjuristen.nl denkt maatschappelijk en betrokken mee met ondernemers.