Huurwoning

De huur en/of verhuur van een woning kent vele juridische aspecten. Als huurder maak je in veel gevallen aanspraak op wettelijke huurbescherming, waardoor je niet zomaar uit je woning kunt worden gezet. Wanneer afspraken in het huurcontract in strijd zijn met wettelijke regels binnen het huurrecht, dan zijn deze afspraken niet geldig.  Wat is huurrecht? […]

De huur en/of verhuur van een woning kent vele juridische aspecten. Als huurder maak je in veel gevallen aanspraak op wettelijke huurbescherming, waardoor je niet zomaar uit je woning kunt worden gezet. Wanneer afspraken in het huurcontract in strijd zijn met wettelijke regels binnen het huurrecht, dan zijn deze afspraken niet geldig. 

Wat is huurrecht?

Huurrecht is een apart deel van het burgerlijk recht. De wettelijke regels op het gebied van huurrecht omvatten onder meer bepalingen over:

  • maximale huurprijs;
  • huurverhoging;
  • gebreken aan de huurwoning;
  • onderverhuur;
  • beëindiging van het huurcontract.

De juristen van Groene Hart Juristen helpen u met alle kwesties en geschillen op het gebied van huren en verhuren. 

Veelvoorkomende uitdagingen binnen de huur en verhuur

Huurovereenkomst controleren

Heeft u een huurovereenkomst ontvangen of ondertekend en twijfelt u over de juridische consequenties van deze overeenkomst? Onze juristen helpen u graag op weg en verschaffen te allen tijde duidelijkheid. Wij controleren uw huurovereenkomst, informeren over uw rechtspositie en helpen u graag om de risico’s te beperken. Ook kunnen wij u ondersteunen in het opstellen van een juridisch correcte huurovereenkomst. 

Gebreken aan uw huurwoning

Als huurder bent u verplicht om kleine onderhoudshandelingen te verrichten, maar ook de door u zelf aangerichte schade te herstellen. De verhuurder heeft in de meeste gevallen de verplichting om in groot onderhoud te voorzien. Wilt u weten of een specifiek gebrek voor uw rekening of van die van uw verhuurder komt? Of weigert uw verhuurder de gebreken te herstellen? Meld direct uw conflict, dan helpen we u graag verder. 

Huurconflicten

Als huurder kunt u zomaar in een huurconflict terechtkomen. De oorzaken van een conflict zijn divers en soms is er niet eens helemaal duidelijk wat de oorzaak is, maar is het een uit de hand gelopen ergernis. Hoe dan ook, het is en blijft vervelend. Heeft u een geschil over de huurprijs? Ervaart u de nadelige gevolgen van achterstallig onderhoud? Heeft uw huurwoning reparaties nodig na een storm, maar wil de verhuurder u niet helpen? Heeft u geluidsoverlast of heeft de huurder een huisdier, terwijl dit niet mag volgens de overeenkomst? Bij Groene Hart Juristen hebben we de kennis en kunde in huis om u verder te helpen. 

Beëindiging van het huurcontract

In vele gevallen bent u als huurder niet gebonden aan een opzegging van de verhuurder. Ook niet wanneer de verhuurder de opzegtermijn uit de huurovereenkomst in acht heeft genomen. De exacte voorwaarden en consequenties zijn echter afhankelijk van de duur van de overeenkomst, de datum waarop deze is ingegaan en de reden van opzegging. Laat u altijd goed informeren door één van onze juristen, voordat u akkoord gaat met een opzegging.

Meld bij ons kosteloos uw geschil of kwestie

Om uw zaak goed te kunnen beoordelen vragen wij u om de stukken toe te sturen, zodat wij u een passend voorstel kunnen doen. Wij kijken naar uw zaak en geven u een prijsopgaaf, zodat u nooit voor onverwachte kosten voor een bouwrecht specialist komt te staan.

Breng ons op de hoogte via Meld kosteloos uw geschil of mail uw stukken naar administratie@groenehartjuristen.nl. Uw stukken zijn vertrouwelijk en worden ook zo door ons behandeld in onze beveiligde omgeving. Op het moment dat u geen gebruik maakt van rechtshulp vernietigen wij uw stukken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan ons privacybeleid

Schakel Groene Hart Juristen direct in.