IE-recht

Creatieve prestaties, merken en handelsnamen worden beschermd door het intellectueel eigendomsrecht. Wij treden graag voor u op tegen personen en bedrijven die inbreuk maken op deze IE-rechten.

Publiceert iemand uw foto zonder toestemming op een website of treft u uw beeldmateriaal aan in andermans YouTube-filmpje? Of heeft iemand een door u geschreven tekst zonder naamsvermelding of onder een andere naam gepubliceerd?

Het auteursrecht biedt u de mogelijkheid om op te treden tegen inbreukmakers. Het auteursrecht ontstaat automatisch bij het creëren van een (origineel) creatief werk zoals een foto, film, tekst, kunstwerk, bouwkundig ontwerp of een ander werk. In principe bent u als maker als enige gerechtigd om uw werk openbaar te maken en te verveelvoudigen.

Wanneer u een inbreuk op uw auteursrecht opmerkt, is snel handelen geboden. Wij sommeren de inbreukmaker tot het staken van de inbreuk makende handeling en (eventueel) tot het betalen van een schadevergoeding. Desnoods starten we in overleg met u een gerechtelijke procedure tegen de inbreukmaker.

Merkenrecht en handelsnaamrecht

Merken, logo’s en andere onderscheidingsmiddelen van uw product of dienst kunnen beschermd worden door het merkenrecht. Een merk dient als zodanig gedeponeerd te worden in een merkenregister. De handelsnaam van uw onderneming wordt beschermd door het handelsnaamrecht. Een andere onderneming mag niet uw handelsnaam of een sterk daarop gelijkende handelsnaam gaan voeren wanneer hierdoor gevaar voor verwarring bij het publiek ontstaat.

Wij helpen u graag bij met het handhaven van uw rechten door namens u op te treden tegen partijen die inbreuk maken op uw merk of handelsnaam.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*