Alimentatie

Wanneer alimentatie betalen?

Alimentatie is een financiële bijdrage aan de kosten van levensonderhoud. Hier hebben de kinderen of de ex-partner soms recht op na een echtscheiding. Degene die de alimentatie ontvangt is de minder draagkrachtige partner of de kinderen die uit de relatie zijn voortgekomen. 

Hoeveel alimentatie moet u betalen of ontvangen? 

Over het algemeen spreekt u samen met uw ex-partner een maandelijkse bijdrage af. Als u er samen niet uitkomt, dan gaat de rechter hier uitspraak over doen. Als de bedragen niet (tijdig) wordt betaald, u er samen niet uitkomt of wilt weten of u niet teveel betaald, schakel dan hulp in. 

Met welke zaken kunnen we u helpen?

Er zijn zoveel vragen die we maandelijks krijgen over alimentatie gerelateerde zaken, maar we kunnen u een aantal voorbeelden geven:

  • Tot welke leeftijd alimentatie betalen?
  • Hoe alimentatie voor een kind berekenen?
  • Wanneer moet ik alimentatie betalen?
  • Wat als er niet tijdig betaald wordt?
  • Wat als er te weinig vermogen is om te betalen?
  • Alimentatie met terugwerkende kracht ontvangen?

Meld bij ons kosteloos uw geschil of kwestie

Om uw zaak goed te kunnen beoordelen vragen wij u om de stukken toe te sturen, zodat wij u een passend voorstel kunnen doen. Wij kijken naar uw zaak en geven u een prijsopgaaf, zodat u nooit voor onverwachte kosten voor een specialist komt te staan.

Breng ons op de hoogte via Meld kosteloos uw geschil of mail uw stukken naar administratie@groenehartjuristen.nl. Uw stukken zijn vertrouwelijk en worden ook zo door ons behandeld in onze beveiligde omgeving. Op het moment dat u geen gebruik maakt van rechtshulp vernietigen wij uw stukken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan ons privacybeleid

Schakel Groene Hart Juristen direct in.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*