Berekenen alimentatie

Alimentatie berekenen 2021

Als u de alimentatie berekenen wilt voor 2021, dan moet u eerst weten dat er een verschil bestaat tussen partneralimentatie en kinderalimentatie. Er zijn diverse tools beschikbaar om de berekening uit te voeren, maar het is verstandig het te laten berekenen door een specialist. 

Hoe wordt kinderalimentatie berekend?

De rechtbank stelt vast volgens welke regels men de kinderalimentatie vaststelt. De berekening is best lastig om uit te voeren, want iedere situatie is uniek. Wat heeft het kind nodig? Wat is de draagkracht van de ouders? Er zijn diverse factoren van invloed op de berekening:

  • zorgkorting;
  • draagkracht van de ouders;
  • de hoogte van het inkomen;
  • eventuele verzorgings- en opvoedingskosten van kinderen uit een andere relatie.

Hoe wordt partneralimentatie berekend?

Om de alimentatie te berekenen in 2021 past u een iets andere werkwijze toe. De partneralimentatie is geheel afhankelijk van de draagkrachtruimte van de beide ex-partners. Als de draagkrachtruimte eenmaal is vastgesteld (hier kunnen onze juristen u bij helpen), dan kunt u zelf 40% houden en 60% is beschikbaar voor de partneralimentatie. 

Meld bij ons kosteloos uw geschil of kwestie

Om uw zaak goed te kunnen beoordelen vragen wij u om de stukken toe te sturen, zodat wij u een passend voorstel kunnen doen. Wij kijken naar uw zaak en geven u een prijsopgaaf, zodat u nooit voor onverwachte kosten voor een specialist komt te staan.

Breng ons op de hoogte via Meld kosteloos uw geschil of mail uw stukken naar administratie@groenehartjuristen.nl. Uw stukken zijn vertrouwelijk en worden ook zo door ons behandeld in onze beveiligde omgeving. Op het moment dat u geen gebruik maakt van rechtshulp vernietigen wij uw stukken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan ons privacybeleid

Schakel Groene Hart Juristen direct in.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*