Vaststellingsovereenkomst

Vaststellingsovereenkomst laten controleren

Wilt u hulp bij ontslag? Bijvoorbeeld omdat u een vaststellingsovereenkomst heeft ontvangen? Een snelle kosteloze check laat zien dat wij in de meeste gevallen een beter resultaat voor u realiseren, als u uw vaststellingsovereenkomst komt laten controleren. Een hogere ontslagvergoeding, zeker van uw ww-rechten en beter naar een andere baan.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst is het gevolg van een situatie, waarin een werkgever en werknemer stoppen met een arbeidscontract. Afspraken die u samen maakt worden hierin vastgelegd, onder meer over het recht op een ww-uitkering, het afronden van uw werk en de uitkering van een ontslagvergoeding. 

Waarom een vaststellingsovereenkomst?

Een ontslagregeling aangaan, en deze ontslagregeling schriftelijk vastleggen in een vaststellingsovereenkomst, is een keuze om een arbeidsconflict te voorkomen. Samen met uw werkgever maakt u afspraken die u vastlegt in een vaststellingsovereenkomst, zodat u samen tot een goed einde van het dienstverband komt. De afspraken zijn bindend. U gaat een vaststellingsovereenkomst meestal aan als er sprake is van een arbeidsconflict, een reorganisatie of na het langdurig ziek zijn.

Laat uw VSO checken door een jurist 

Heeft u een concept vaststellingsovereenkomst ontvangen? Laat deze dan checken door een jurist. Hier zijn geen kosten aan verbonden! We bekijken de overeenkomst en komen met een voorstel. Uw VSO laten controleren? Dan vragen wij u deze te in te dienen via onze beveiligde omgeving. Zo kunnen wij u een gericht voorstel doen om uw vaststellingsovereenkomst te controleren en/of te onderhandelen met uw werkgever.

Vaststellingsovereenkomst laten controleren, voorkom problemen

In een vaststellingsovereenkomst maakt u afspraken die juridische gevolgen hebben. U maakt afspraken over wanneer uw dienstverband eindigt, een juridische vergoeding met emolumenten zoals vakantiedagen, overwerk, reiskostenvergoeding of een dertiende maand en of er nog sprake is van een concurrentiebeding. Een vaststellingsovereenkomst laten controleren is van belang, omdat het UWV bij een verkeerde regeling geen WW-uitkering toekent. U bent dan volgens het UWV verwijtbaar werkloos. De juristen van het Groene Hart adviseren u over deze afspraken en zorgen dat uw uitkering gewaarborgd blijft.

Gevolgen van ondertekenen vaststellingsovereenkomst

Als u een vaststellingsovereenkomst ondertekend, dan is dit juridisch bindend en kan het ontslag niet meer worden teruggedraaid. Na het ondertekenen heeft u nog twee weken bedenktijd. U kunt dan terugkomen op uw besluit en de getekende overeenkomst ongedaan maken. Blijft u achter met vragen, zoals die hieronder zijn genoemd, dan doet u er verstandig aan direct contact op te nemen.

  • Vaststellingsovereenkomst: waar moet ik op letten?
  • Hoe werkt een vaststellingsovereenkomst?
  • Wanneer moet ik een vso tekenen?
  • Welk bedrag kan ik verwachten?
  • Hoe kan ik aansturen op een vso?
  • Hoe zit het met uwv en de overeenkomst?

Meld bij ons kosteloos uw geschil of kwestie

Om uw zaak goed te kunnen beoordelen vragen wij u om de stukken toe te sturen, zodat wij u een passend voorstel kunnen doen. Wij kijken naar uw zaak en geven u een prijsopgaaf, zodat u nooit voor onverwachte kosten voor een bouwrecht specialist komt te staan.

Breng ons op de hoogte via Meld kosteloos uw geschil of mail uw stukken naar administratie@groenehartjuristen.nl. Uw stukken zijn vertrouwelijk en worden ook zo door ons behandeld in onze beveiligde omgeving. Op het moment dat u geen gebruik maakt van rechtshulp vernietigen wij uw stukken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan ons privacybeleid

Schakel Groene Hart Juristen direct in.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*