Keuken

Aankoop keuken ongedaan maken

U heeft een keuken gekocht, maar u bent ontevreden. De droomkeuken valt ontzettend tegen, door kleurverschil en de kwaliteit is niet wat u ervan had verwacht. U wilt dat de keuken wordt gerepareerd of anders wilt u de aankoop van de keuken ongedaan maken. 

Keuken met gebreken – een voorbeeld

Een aankoop van een keuken is een aankoop waar mensen soms jaren voor sparen. Als u de keuken heeft aangekocht, dan wilt u natuurlijk dat de keuken helemaal in orde is. Zo hebben ook Betty en Alex jarenlang gespaard voor hun droomkeuken. Nadat de keuken is geïnstalleerd blijken de deurtjes scheef te hangen en zit er kleurverschil tussen de koelkastdeur en de bestekla.

Betty en Alex klagen bij de leverancier, maar hij doet dit af als gezeur en is niet bereid om dit te herstellen. Omdat ze bij oplevering nog 20% moesten betalen besluiten zij dit niet te doen, totdat de leverancier de keuken goed oplevert. De leverancier laat het op zijn beurt hier niet bij zitten en schakelt een incassobureau in. Deze sommeert Betty en Alex om een bedrag van 10.000 euro over te maken, dit is de resterende 20%,  en dreigt met incassokosten en wettelijke rente. Nu wordt het Betty en Alex te gortig en zij willen bijgestaan worden door een rechtshulpverlener. 

Roadmap van aankoop naar ontbinding

De aankoop van een keuken ontbinden is niet zomaar gedaan, want er gaan nog heel wat stappen aan vooraf. Zo ziet de roadmap naar ontbinding er ongeveer uit:

  • Leg tijdens de aankoop van de keuken altijd alle details schriftelijk vast, zodat u iets heeft om op terug te vallen;
  • Voldoet de keuken niet aan de verwachtingen, en heeft het niet de eigenschappen die u als koper verwacht terug te zien, dan moet u actie ondernemen in de vorm van een schriftelijke ingebrekestelling;
  • De verkoper van de keuken krijgt de kans om de gebreken te herstellen;
  • Doet de verkoper dit niet, dan kan mogelijkerwijs de overeenkomst ontbonden worden. Dit is niet eenvoudig, dus laat u altijd bijstaan door een jurist;
  • Komt het uiteindelijk tot een juridische procedure, dan moet u als koper de bewijzen bij de hand hebben. Zorg dus dat u zoveel mogelijk informatie verzamelt om uw eis te ondersteunen.

Meld bij ons kosteloos uw geschil of kwestie

Om uw zaak goed te kunnen beoordelen vragen wij u om de stukken toe te sturen, zodat wij u een passend voorstel kunnen doen. Wij kijken naar uw zaak en geven u een prijsopgaaf, zodat u nooit voor onverwachte kosten voor een specialist komt te staan.

Breng ons op de hoogte via Meld kosteloos uw geschil of mail uw stukken naar administratie@groenehartjuristen.nl. Uw stukken zijn vertrouwelijk en worden ook zo door ons behandeld in onze beveiligde omgeving. Op het moment dat u geen gebruik maakt van rechtshulp vernietigen wij uw stukken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan ons privacybeleid

Schakel Groene Hart Juristen direct in. 

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*