Voertuig

Na aankoop auto is een geschil ontstaan

U heeft een auto gekocht, maar u bent ontevreden. Het voertuig werkt niet naar behoren of heeft verborgen gebreken. U wilt dat de auto wordt gerepareerd of anders wilt u de aankoop van de auto ontbinden. 

Auto met gebreken – een voorbeeld

Bram kocht een auto bij een autodealer. Tijdens de proefrit reed de auto perfect en was er niets aan de hand. Bram was in de veronderstelling dat hij een keurige auto had gekocht, maar toen hij een paar weken later zijn auto trots liet zien aan een vriend kwam er iets verontrustends boven water.

Zijn vriend keek onder de motorkap en zag dat het chassis was verbogen. Na wat onderzoek bleek Bram een auto te hebben gekocht, die bij een eerder aanrijding total loss was verklaard. Bram was hierover niet geïnformeerd, want als hij het had geweten, dan had hij de auto niet gekocht. Hij wil juridische bijstand. 

Roadmap van aankoop naar ontbinding

De aankoop van een auto ontbinden is niet zomaar gedaan, want er gaan nog heel wat stappen aan vooraf. Zo ziet de roadmap naar ontbinding er ongeveer uit:

  • Leg tijdens de aankoop van de auto altijd alle details schriftelijk vast, zodat u iets heeft om op terug te vallen;
  • Voldoet de auto niet aan de verwachtingen, en heeft het voertuig niet de eigenschappen die u als koper verwacht terug te zien, dan moet u actie ondernemen in de vorm van een schriftelijke ingebrekestelling;
  • De verkoper van de auto krijgt de kans om de gebreken te herstellen;
  • Doet de verkoper dit niet, dan kan mogelijkerwijs de overeenkomst ontbonden worden. Dit is niet eenvoudig, dus laat u altijd bijstaan door een jurist;
  • Komt het uiteindelijk tot een juridische procedure, dan moet u als koper de bewijzen bij de hand hebben. Zorg dus dat u zoveel mogelijk informatie verzamelt om uw eis te ondersteunen. 

Meld bij ons kosteloos uw geschil of kwestie

Om uw zaak goed te kunnen beoordelen vragen wij u om de stukken toe te sturen, zodat wij u een passend voorstel kunnen doen. Wij kijken naar uw zaak en geven u een prijsopgaaf, zodat u nooit voor onverwachte kosten voor een bouwrecht specialist komt te staan.

Breng ons op de hoogte via Meld kosteloos uw geschil of mail uw stukken naar administratie@groenehartjuristen.nl. Uw stukken zijn vertrouwelijk en worden ook zo door ons behandeld in onze beveiligde omgeving. Op het moment dat u geen gebruik maakt van rechtshulp vernietigen wij uw stukken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan ons privacybeleid

Schakel Groene Hart Juristen direct in. 

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*