Appartementsrecht

Wat is appartementsrecht?

Appartementsrecht is een bijzonder rechtsgebied. Wanneer een eigenaar van een gebouw, en bijbehorende grond, splitst in meerdere woongedeelten, dan ontstaat het appartementsrecht. 

Waar moet u op letten bij aankoop van een appartement?

Wanneer u een appartement aankoopt, dan koopt u eigenlijk een deel van een groter geheel. Naast uw eigen woongedeelte krijgt u ook het gebruiksrecht over gezamenlijke ruimtes, zoals het trappenhuis, de galerij en bijvoorbeeld een binnentuin. Als iedereen zich netjes gedraagt als buren en de eigenaar zijn verantwoordelijkheden neemt, dan zal er door u weinig gebruik gemaakt worden van het appartementsrecht. 

Maar in een maatschappij gebeuren soms onverwachte zaken en dan wilt u weten wat uw rechten en plichten zijn. Laat u altijd goed informeren over uw rechten en plichten, zodat u op de hoogte bent van wat er speelt en waar u op kunt terugvallen. 

Vereniging van Eigenaren

Bij de aankoop van uw appartement bent u automatisch lid geworden van de VVE. De rechten en plichten die voortvloeien uit dit lidmaatschap zijn wettelijk bepaald. Leden van de VVE kunnen het ook oneens met elkaar zijn of ze kunnen juist gezamenlijk besluiten dat er een dure reparatie uitgevoerd moet worden. Of uw buurman besluit zijn appartement onder te verhuren, waardoor u overlast ervaart. Dit zijn vervelende situaties, waarbij u er goed aan doet om een juridisch specialist in te schakelen.

Meld bij ons kosteloos uw geschil of kwestie

Om uw zaak goed te kunnen beoordelen vragen wij u om de stukken toe te sturen, zodat wij u een passend voorstel kunnen doen. Wij kijken naar uw zaak en geven u een prijsopgaaf, zodat u nooit voor onverwachte kosten voor een bouwrecht specialist komt te staan.

Breng ons op de hoogte via Meld kosteloos uw geschil of mail uw stukken naar administratie@groenehartjuristen.nl. Uw stukken zijn vertrouwelijk en worden ook zo door ons behandeld in onze beveiligde omgeving. Op het moment dat u geen gebruik maakt van rechtshulp vernietigen wij uw stukken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan ons privacybeleid

Schakel Groene Hart Juristen direct in. 

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*