VVE – Vereniging van Eigenaars

Als eigenaar van een appartement hebt u vaak ook verplicht te maken met een Vereniging van Eigenaren (VvE). Samen met alle leden van de VvE bent u verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw. Tijdens een vergadering kunnen de leden beslissingen nemen die alle bewoners van het appartementencomplex aangaan. Er kan een discussie ontstaan over schade. Behoort deze schade tot de privé gedeelten of de gemeenschappelijk gedeelten?

Wat dacht u van een uitbouw die uw buurman zonder toestemming van de Vereniging wil laten bouwen.  Gedoogd u dat of grijpt u dan in omdat anderen zich dan ook het recht zullen verschaffen zaken te veranderen aan hun appartement zonder toestemming te vragen.

Een VvE lid dat niet zijn VvE bijdrage voldoet omdat dit lid het niet eens is met de gang van zaken binnen de VvE. Dan wilt u toch zeker incasseren.

Talloze zaken kunnen zich aandienen waarbij wij u graag als gespecialiseerd kantoor bijstaan.

Vernietiging van een besluit

Maar wat nou als u het niet eens bent een besluit die is genomen in een algemene ledenvergadering van de VvE. Dan kunt u binnen een maand na kennisneming dit besluit laten vernietigen bij de kantonrechter als deze uw mening deelt. Onze specialisten kunnen een verzoekschriftprocedure starten waarbij vernietiging besluit/vervangende machtiging bij de kantonrechter wordt verzocht.

Tip: mocht u de notulen nog niet hebben ontvangen, wacht dan niet tot u deze krijgt toegezonden. Het verzoekschrift moet namelijk binnen een maand na kennisname van het besluit bij de kantonrechter zijn ingediend.

Overlast van een VvE medebewoner

U ondervindt overlast van een medebewoner binnen uw appartementencomplex en de VvE onderneemt geen actie? Neem contact met ons op. De juristen van Groene Hart Juristen voorzien u graag van het juiste advies en kunnen desgewenst voor u in gesprek gaan met de VvE om te bezien of er tot een oplossing kan worden gekomen.

Meld kosteloos uw geschil.

U kunt uw geschil kosteloos bij ons insturen zodat wij u een passend en vrijblijvend voorstel kunnen doen.

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*