Bouw en aanneemgeschillen

Bouwrecht specialist nodig? 

Als particulier kunt u, zowel bij bestaande bouw als bij nieuwbouw, te maken krijgen met verschillende aspecten op het gebied van bouwrecht. Bouwgebreken, zoals lekkages, constructiefouten, verzakkingen, een kapot riool; allemaal zaken waar u niet zit op te wachten. Ook kunnen er zogenaamde verborgen gebreken of schade aan uw woning ontstaan. In het geval van nieuwbouw spelen er ook andere zaken mee, zoals conflicten met de architect, de aannemer of met de overheid, waardoor u een beroep wilt doen op een bouwrecht specialist. 

Wat is bouwrecht?

Het bouwrecht omvat alle rechtsregels in Nederland, die ervoor zorgen dat bouwprocessen ordelijk worden geregeld en gewaarborgd. Binnen het bouwrecht zijn er diverse gebieden ontstaan, zoals aannemingsrecht, architectenrecht en kunt u een beroep doen op de woningwet en diverse bouwverordeningen en bouwbesluiten. 

Aannemingsovereenkomst voor de bouw

Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning krijgt u te maken met een aannemingsovereenkomst. Hierin worden afspraken vastgelegd, die betrekking hebben op de bouw van uw woning. Voor de totstandkoming van deze aannemingsovereenkomst voor bouw heeft de wetgever speciale regels opgesteld. Het is essentieel dat u zich goed laat informeren en begeleiden, wanneer u zelf een woning laat bouwen. 

Omgevingsvergunning voor bouwen

U kunt niet zomaar overal gaan bouwen of verbouwen. Voor de (ver)bouw van een woning heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig van de gemeente waarin u zich vestigt. Wilt u weten of u vergunningvrij mag (ver)bouwen? Bent u het niet eens met het besluit van de gemeente met betrekking tot de aanvraag van uw omgevingsvergunning? Of heeft u wellicht al een conflict met de gemeente, dan neemt u direct contact met ons op om verdere escalatie te voorkomen. 

Meld bij ons kosteloos uw geschil of kwestie

Om uw zaak goed te kunnen beoordelen vragen wij u om de stukken toe te sturen, zodat wij u een passend voorstel kunnen doen. Wij kijken naar uw zaak en geven u een prijsopgaaf, zodat u nooit voor onverwachte kosten voor een bouwrecht specialist komt te staan.

Breng ons op de hoogte via Meld kosteloos uw geschil of mail uw stukken naar administratie@groenehartjuristen.nl. Uw stukken zijn vertrouwelijk en worden ook zo door ons behandeld in onze beveiligde omgeving. Op het moment dat u geen gebruik maakt van rechtshulp vernietigen wij uw stukken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan ons privacybeleid

Schakel Groene Hart Juristen direct in. 

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*