Slapend dienstverband

Wat is een slapend dienstverband?

Bent u al (meer dan) twee jaar ziek en uw werkgever houdt u in dienst, dan is er sprake van een slapend dienstverband. Zolang de werkgever u niet ontslaat hoeft hij geen transitievergoeding aan u te betalen. Een lastige situatie voor u.

Transitievergoeding bij slapend dienstverband

Maar goed nieuws! Op 8 november 2019 is er een uitspraak geweest van de Hoge Raad over het slapend dienstverband. Ze hebben namelijk besloten dat een werkgever op grond van goed werkgeverschap het dienstverband moet beëindigen en aan u een wettelijke transitievergoeding moet toekennen. Er moet aan twee eisen zijn voldaan om de arbeidsovereenkomst te beëindigen:

  • U moet tenminste twee jaar ziek / arbeidsongeschikt zijn;
  • Er valt geen herstel te verwachten binnen 26 weken (half jaar).

Een slapend dienstverband moet dus beëindigd worden en u heeft hierbij dus recht op een transitievergoeding.

Vaststellingsovereenkomst

De beëindiging van het slapend dienstverband wordt dan geregeld in een vaststellingsovereenkomst. Dit wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd met wederzijds goedvinden. Het is erg belangrijk dat deze vaststellingsovereenkomst goed is opgesteld, anders kan het gebeuren dat u geen uitkering krijgt of niet de juiste ontslagvergoeding bij ziekte.

Heeft u een concept vaststellingsovereenkomst ontvangen maar twijfelt u of deze wel goed is opgesteld? Laat deze dan vrijblijvend door ons beoordelen. Een van onze rechtshulpverleners leest de overeenkomst door en beoordeeld of er in uw voordeel gehandeld wordt. Als hij/zij mogelijkheden tot verbetering ziet wordt met u besproken hoe wij u hierin kunnen ondersteunen.  Zo kunnen wij u een gericht voorstel doen om uw vaststellingsovereenkomst te controleren en/of te onderhandelen met uw werkgever.

Onze succesvolle aanpak

  • Wij schrijven uw werkgever aan over het slapend dienstverband;
  • Uw werkgever reageert middels een brief of stelt een concept vaststellingsovereenkomst op;
  • Wij corresponderen met uw werkgever of in het geval van een vaststellingsovereenkomst beoordelen wij deze;
  • Wij onderhandelen en zorgen voor de juiste transitie/beëindigingsvergoeding en waarborgen uw WW-rechten;
  • In bijna alle gevallen zorgen wij ervoor dat uw werkgever uw juridische kosten zal vergoeden;
  • U bent in de meeste gevallen weer met duizenden euro’s geholpen.

Ons succesratio ligt boven de 90%.

Uw vaststellingsovereenkomst vrijblijvend laten beoordelen

Op de pagina “Meld kosteloos uw geschil” kunt u zonder kosten uw kwestie aan ons voorleggen. Het is vaak mogelijk om vervolgkosten door uw werkgever te laten betalen. Wij treden hierover (met uw toestemming) met uw werkgever in overleg. Ook voor vragen omtrent de transitievergoeding / ontslagvergoeding na 2 jaar ziekte, ziektewet of arbeidsongeschiktheid kunt u bij ons terecht. Wij ondersteunen u graag bij het claimen van uw ontslagvergoeding / transitievergoeding bij het beëindigen van een slapend dienstverband.

Wilt u af van uw slapend dienstverband of heeft u een “vaststellingsovereenkomst einde dienstverband” aangeboden gekregen van uw werkgever? Laat deze dan beoordelen door een van onze juristen. Wij ontvangen graag uw arbeidsovereenkomst, uw loonstrookjes van de laatste drie maanden en uw concept vaststellingsovereenkomst. Wij werken volgens de (AVG) privacyrichtlijnen.

Meld bij ons kosteloos uw geschil of kwestie

Om uw zaak goed te kunnen beoordelen vragen wij u om de stukken toe te sturen, zodat wij u een passend voorstel kunnen doen. Wij kijken naar uw zaak en geven u een prijsopgaaf, zodat u nooit voor onverwachte kosten voor een bouwrecht specialist komt te staan.

Breng ons op de hoogte via Meld kosteloos uw geschil of mail uw stukken naar administratie@groenehartjuristen.nl. Uw stukken zijn vertrouwelijk en worden ook zo door ons behandeld in onze beveiligde omgeving. Op het moment dat u geen gebruik maakt van rechtshulp vernietigen wij uw stukken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan ons privacybeleid

Schakel Groene Hart Juristen direct in. 

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*