Erfgrens en overbouw

Erfgrens en overbouw

Stel dat uw buren tijdens uw vakantie een nieuwe schuur op hun erf plaatsen. Jij komt lekker uitgerust terug en ziet tot overmaat van ramp dat ze zo’n 20 centimeter over de erfgrens hebben meegepikt. U spreekt uw buren hierop aan en zij beweren dat dit hun erf is, omdat de erfgrens door verjaring hun eigendom is geworden. Er ontstaat een conflict tussen u en uw buren, waardoor u nu op zoek bent naar duidelijkheid. 

Wat is erfgrens?

De erfgrens is een denkbeeldige lijn, die twee stukken grond van elkaar scheidt. Het kadaster is hierin de aangewezen partij om te raadplegen, want zij registreren tot op de centimeter wie recht heeft op welk stukje grond. 

Waar loopt mijn erfgrens?

Wilt u een aanbouw, schutting of bomen plaatsen, dan is het verstandig om van tevoren de erfgrens te bepalen. Het komt vaak voor dat buren dit niet laten bepalen, of nameten, waardoor er grote conflicten ontstaan. 

Er kan een reconstructie worden uitgevoerd door een landmeter. Deze gaat de officiële grens in kaart brengen, door de situatie uit te meten en af te zetten met piketpaaltjes. Door de erfgrens in de realiteit te zien, voorkomt dit vaak al burenruzies. 

Duidelijkheid voor buren

  • Waar loopt mijn erfgrens?
  • Wanneer is de erfgrens verjaard?
  • Hoe werkt verjaring van de erfgrens?
  • Wie bepaalt de erfgrens?
  • Wat te doen als de grens wordt overschreden?

Deze vragen, en meer, kunt u gerust neerleggen bij de specialisten van Groene Hart Juristen. Wilt u weten waar u aan toe bent? Bent u benieuwd of u rechtmatig uw grond kunt terugvorderen en recht heeft op een schadevergoeding? Wij kijken samen met u naar een goede oplossing en kunnen eventueel een grensreconstructie bij het Kadaster aanvragen. 

Meld bij ons kosteloos uw geschil of kwestie

Om uw zaak goed te kunnen beoordelen vragen wij u om de stukken toe te sturen, zodat wij u een passend voorstel kunnen doen. Wij kijken naar uw zaak en geven u een prijsopgaaf, zodat u nooit voor onverwachte kosten voor een bouwrecht specialist komt te staan.

Breng ons op de hoogte via Meld kosteloos uw geschil of mail uw stukken naar administratie@groenehartjuristen.nl. Uw stukken zijn vertrouwelijk en worden ook zo door ons behandeld in onze beveiligde omgeving. Op het moment dat u geen gebruik maakt van rechtshulp vernietigen wij uw stukken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan ons privacybeleid

Schakel Groene Hart Juristen direct in. 

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*