Waterloop

Waterloop

Het burenrecht kent vele gezichten, waarvan waterloop er één is. Een uitbouw of de bouw van een garage leidt tot meer dakoppervlak. De hemelwaterafvoer is berekend op het aantal vierkante meters van het dakoppervlak, waardoor het zonder problemen wordt geloosd in het riool. Een grotere hoeveelheid water afvoeren, of een gewijzigde loop van het water, zorgt voor problemen. Het kan leiden tot lekkage en dan zit u mooi te kijken. 

Wat is waterloop? 

Dit onderwerp laat zich het beste uitleggen met een praktijkvoorbeeld, dus hier volgt een veelvoorkomende situatie. 

Karin en Herman zijn uw buren en ze laten u bouwtekening zien van de nieuwe garage met plat dak, die zij tegen uw garage aanbouwen. Het dak wordt één geheel, terwijl de afvoer van het water alleen op uw erf ligt. Vanwege het dakoppervlak geeft u aan dat Karin en Herman ook een waterafvoer moeten plaatsen. 

Na de bouwe van de garage hebben Karin en Herman geen afvoer geplaatst, omdat de meerwerkkosten hiervan erg tegenvielen. Niet lang daarna valt er zoveel water op het dak, dat het niet meer afgevoerd kan worden en u bespeurt vochtplekken op uw plafond. U wilt dat uw buren dit oplossen, maar zij geven aan dat het probleem aan uw kant ligt. 

Dat deze situatie tussen u en uw buren in staat is al vervelend genoeg, daarom helpt Groene Hart Juristen u uit de brand. Onze juristen zijn ervaren in het oplossen van dergelijke situaties en staan u graag bij in dit conflict. 

Meld bij ons kosteloos uw geschil of kwestie

Om uw zaak goed te kunnen beoordelen vragen wij u om de stukken toe te sturen, zodat wij u een passend voorstel kunnen doen. Wij kijken naar uw zaak en geven u een prijsopgaaf, zodat u nooit voor onverwachte kosten voor een bouwrecht specialist komt te staan.

Breng ons op de hoogte via Meld kosteloos uw geschil of mail uw stukken naar administratie@groenehartjuristen.nl. Uw stukken zijn vertrouwelijk en worden ook zo door ons behandeld in onze beveiligde omgeving. Op het moment dat u geen gebruik maakt van rechtshulp vernietigen wij uw stukken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan ons privacybeleid

Schakel Groene Hart Juristen direct in. 

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*