Rookoverlast

Rookoverlast door de buren

Als u in de zomer niet ontspannen in de tuin kunt zitten, omdat de buren aan het barbecueën zijn? Of heeft u in de winter last van de rook, die uit de open haard van de buren komt? Dan heeft u rookoverlast door uw buren en dat is een vervelende situatie. 

Gelukkig is Groene Hart Juristen hier om u bij te staan in deze situatie en een eventueel (dreigend) conflict op te lossen!

Rook en stank 

In de rook zitten is niet alleen vervelend, maar ook nog eens heel ongezond. Door het fijnstof wat vrijkomt bij het stoken, maken de stokers zich schuldig aan luchtverontreiniging. Houtstook krijgt steeds meer aandacht, maar het is onder de bestaande regelgeving moeilijk te verbieden. Het is een uitdaging, maar absoluut niet onmogelijk. 

Probeer altijd eerst om het conflict met uw buren op te lossen, want zo nu en dan moeten we leefgeluiden en rook accepteren. Is het echter aan de orde van de dag en hindert het u in het hebben van een goed leven, dan is het daadwerkelijk een probleem. 

Waar kan ik rookoverlast melden?

Wilt u rookoverlast melden, dan kunt u bij verschillende instanties en specialisten aankloppen. Soms kan een melding doen al een verschil maken, dus stap altijd naar uw verhuurder, VVE of zelfs de gemeente. Als u gezondheidsklachten ervaart door de rook, dan is het belangrijk om hiervan ook melding te maken.

Meld bij ons kosteloos uw geschil of kwestie

Om uw zaak goed te kunnen beoordelen vragen wij u om de stukken toe te sturen, zodat wij u een passend voorstel kunnen doen. Wij kijken naar uw zaak en geven u een prijsopgaaf, zodat u nooit voor onverwachte kosten voor een bouwrecht specialist komt te staan.

Breng ons op de hoogte via Meld kosteloos uw geschil of mail uw stukken naar administratie@groenehartjuristen.nl. Uw stukken zijn vertrouwelijk en worden ook zo door ons behandeld in onze beveiligde omgeving. Op het moment dat u geen gebruik maakt van rechtshulp vernietigen wij uw stukken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan ons privacybeleid

Schakel Groene Hart Juristen direct in. 

Heb je vragen?

Wij helpen jou graag verder. Laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter en wij bellen je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*